Finale

football-157930_1280

“Kom op, kom op! Afgeven nu, en… Ja! JA!” De gelijkmaker zit erin! Geen buitenspel. Het is de finale van het EK 2021, Italië tegen Nederland. Het is 3-3. Een oorverdovend gejuich galmt door het stadion, dat vol zit met oranjefans. De spelers rennen naar het oranjevak in de hoek. Mensen omhelzen elkaar, springen op hun plaats. Frank gaat helemaal op in de vreugde. Hij kan die beker bijna proeven! Nog één zo’n geniaal samenspel en ze zijn er: Europees Kampioen 2021.

Dan keert de rust terug en staan de spelers weer klaar voor de aftrap. Italië doet een goede poging met Barella over rechts die naar Immobile speelt. Immobille geeft een voorzet, maar Berardi krijgt een schouderduw van Stefan de Vrij, die de bal overneemt en via Blind weet uit te spelen.

De teller tikt af. Als die 3-3 blijft staan, wordt het strafschoppen. Niet ideaal, maar zijn team heeft geoefend op penalty schieten. Nog 1 minuut of de klok. Maarten Stekelenburg schiet de bal ver naar voren. Memphis Depay neemt hem aan. Een één-tweetje met Wijnaldum, maar het haalt weinig uit. Spinazzola staat zoals gewoonlijk weer goed in de weg en neemt de bal over. Italië weet ook dat het op de laatste minuut aankomt. Spinazzola probeert het met een lange bal richting zijn aanvallers.

“Frank! Eten! Nu!”

“Ik zei toch bijna! Nee, nee NEE!!” Vanaf de bank op zijn kamer kijkt Frank hulpeloos toe hoe Immobile de bal handig langs Stekelenburg het doel inschiet. Het publiek juicht. Het logo van Fifa 21 komt in beeld en de herhaling laat feilloos zien hoe de computerrepresentatie van Immobile die bal in het net heeft gekregen.

Boos smijt de tiener zijn controller op de grond. “Verdomme mam, nu hebben we verloren door jou!”

Ben je benieuwd hoe dit verhaal tot stand is gekomen? In dit filmpje vertel ik het!