I am number four

Auteur: Pittacus Lore

Een YA boek over negen op mensen lijkende buitenaardse wezens die naar de aarde vluchten in de hoop dat zij andere buitenaardse wezens die hun planeet hebben verwoest kunnen tegenhouden. Het verhaal wordt verteld vanuit nummer 4 van de negen. 

Nummer 4 reist met zijn mentor en ze blijven nooit lang op dezelfde plek, in de hoop dat rondtrekken hen verborgen houdt voor degenen die achter hen aan zitten. Nummer 4 is inmiddels een tiener en hij wil zin tienerleven leven, vrienden maken en zich ontwikkelen zoals tieners zich horen te ontwikkelen. Echter is hij de eerstvolgende op de dodenlijst van de slechteriken, die hen op volgorde moeten doden en nummers 1 t/m 3 al vermoord hebben.

 Ik vind het verhaal wel leuk. Het idee en de fantasy elementen in dit verhaal zijn leuk, maar het boek bewijst weer eens dat YA niet mijn genre is. Ik stoor me enorm aan de liefdesrelatie. Het populairste meisje van de klas had een relatie met een grote, populaire jongen, een pestkop. Echter is zij afgelopen zomer mysterieus tot inkeer gekomen, waarna ze het met hem heeft uitgemaakt en nu valt ze natuurlijk voor onze hoofdpersoon, tot grote ergernis van haar ex. Dit is uiteraard een groot maar voorspelbaar plotpunt. Als deze Amerikaanse tienerliefde niet in het verhaal had gezeten, had het zomaar een ster meer kunnen hebben.

Ik heb twee vervolgboeken hiervan gelezen, maar ben toen afgehaakt. Ik kan me voorstellend at tieners er anders over denken, maar ik vond de serie te cliché, te voorspelbaar. Dit eerste boek was nog wel leuk, op de romance na dus.

Ik geef dit boek: