The Hunger Games Trilogie

Auteur: Suzanne Collins

Ik beoordeel deze serie als trilogie omdat het alweer een tijdje geleden is dat ik de boeken las. Bovendien wilde ik na het eerste boek meteen door, dus ik heb ze achter elkaar gelezen. Deze review kan dus spoilers bevatten, maar ik zal die zo beperkt mogelijk houden.

The hunger games vond ik erg vermakelijk. In een dystopische wereld woont Kat in één van de twaalf districten rondom de stad. Om te boeten voor hun opstand lang geleden, moeten elk jaar twee tieners uit elk district meedoen met ’the hunger games’, een spelshow voor mensen in de stad waar de tieners elkaar af moeten maken. Als haar kleine zusje wordt uitgekozen, neemt Kat vrijwillig haar plaats in, om haar te beschermen.

Het eerste boek vond ik erg goed. Je wordt makkelijk in de wereld gezogen, de personages voelen realistisch en je leeft van begin tot eind mee met Kat en alle vreselijke dingen die ze meemaakt. Je hoopt echt dat ze wint, maar je gaat ook duimen voor andere spelers terwijl je weet dat er maar één over mag blijven.

Boek twee vond ik ook leuk. Herhaling was makkelijk geweest. Toch hebben ze het spel in dit boek net even wat anders uitgevoerd. De plottwist op het einde zag ik al wel aankomen, vooral omdat het boek op zijn einde liep.

Boek drie vond ik tegenvallen. Ineens kom je in een heel andere wereld en hoewel deze vast een mooi einde breit aan de serie, vond ik die overgang lastig. Ook vond ik de personages hier een stuk minder geloofwaardig en interessant. Ik heb dit boek dan ook niet uitgelezen.

Ik geef boek 1, The Hunger Games:

Ik geef boek 2, Catching Fire:

Ik geef boek 3, Mockingjay: